1. uzdevums

Sāls – garšviela un sens pārtikas konservēšanas līdzeklis.
Dzeltens cēlmetāls, kuru izmanto rotaslietu gatavošanā.
 
Sāls – mīklas irdinātājs.
 
Gāze, kuras tilpumdaļa gaisā vislielākā.
 
Skābe, kuras šķīdumu izmanto svina akumulatoros.
 
Oksīds (indīga gāze), kurš rodas, nepilnīgi sadegot kurināmajam.
 
Viela, kuras tehniskais nosaukums ir „dzēstie kaļķi”.
 
Dabā sastopams oksīds – viena no stikla izejvielām.
 
Minerālmēslu un sprāgstvielu ražošanā izmantojama skābe.
 
Celtniecībā izmantojams balts pulveris, ko iegūst, apdedzinot kaļķakmeni.
 
Vāja, gaistoša skābe ar loti nepatīkamu puvušu olbaltumvielu smaržu.